Gratis virusscanner voor Apple

Gratis virusscanner voor AppleApple heeft meerdere computer producten die verschillende operating systemen gebruiken. Er zijn veel discussies over of een Apple wel een virusscanner nodig heeft. Voor de iPad, iPhone en de iPod is een virusscanner volgens ons nog niet nodig. Zolang er geen jailbreak op het apparaat is uitgevoerd, is de kans op besmetting met malware op dit moment heel klein. Apple controleert namelijk alle software die voor deze apparaten wordt gemaakt voordat ze beschikbaar worden gesteld.

Voor de Apple iMac is dit anders. Hier is het wel mogelijk dat computervirussen en andere malware zich op het apparaat installeerd zonder dat de gebruiker dit merkt. Wel is het zo dat er in verhouding met Windows veel minder computervirussen zijn. Maar de Apple gebruiker kan wel ongemerkt Windows virussen verspreiden zonder dat hij of zij daar zelf last van heeft. De Windows virussen kunnen immers niets op een iMac uitvoeren, maar kunnen bijvoorbeeld wel via e-mail worden doorgestuurd naar Windows gebruikers.
Wanneer je veel met je Mac online bent en ook download, is het verstandig om in ieder geval een gratis virusscanner te installeren. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf tegen malware, maar je voorkomt ook dat je computer virussen en andere malware verspreid via bijvoorbeeld e-mail.


Gratis virusscanners voor de iMac OSX:

 

Sophos Home voor de Mac

Sophos Home voor Mac Home Edition

Deze gratis virusscanner is nu ook geschikt voor Mac OSX 10.7 Lion.
Sophos beschermt je Apple Mac tegen computervirussen, trojans en wormen.

 

 

Avast Free Antivirus voor Mac
Avast biedt veel Mac OS beveiligingsfuncties gratis aan zoals:

  • Bestandssysteem bescherming
  • E-mail bescherming
  • Bescherming tegen geinfecteerde websites

 

Let  op dat je alleen betrouwbare virusscanners installeerd. Er zijn (gratis) nep antivirus producten in omloop die juist malware installeren.